Verujem v Jezusa, ki je zaradi nas in zaradi našega zveličanja prišel iz nebes Jezus je prišel na svet zate in zame. Ali verujem?

Predragi poslušalci Radia Ognjišče!

Že ko prirejamo praznovanje in se vsakdo, ki ga povabimo, odzove našemu povabilu, se čutimo resnično lepo. Vsakdo, ki pride, je bolj pomemben kot darilo, ki ga prinese s seboj. Vsakdo, ki je prisoten, je kakor misel: “Zaradi tebe sem tukaj, pomemben, pomembna si mi.”

Jezus Kristus je prišel na ta svet z enako mislijo. Ni se udeležil samo neke zabave, ki zelo plitvo pove, kdo in kaj smo ter kakšna je naša medsebojna povezanost. Jezus vsak dan znova vstopa v naše srce, v njem prebiva po Svetem Duhu in nam v največjih globinah našega srca govori, da smo neskončno vredni v njegovih očeh.

Če bi ne bilo tako, se Jezus ne bi pustil ujeti na tem svetu in ne bi mogel trpeti, kajti njegovo trpljenje bi bilo zaman.

Danes, ko razmišljamo, zakaj je Jezus zapustil Božji sijaj in se podal na zemljo, moramo najprej videti v tem dejanju veliko dejanje ljubezni in naklonjenosti. On je tisti, ki nas obiskuje in nam v življenju odpira nove poti do Boga. Smo kakor Samarijanka, ki se pogovarja z Jezusom in mu razodeva vso resnico svojega življenja. Ona išče navadno vodo, Jezus pa ji da vodo, ki teče v večno življenje, in ji razodene resnico njenega življenja.

Tudi mi odhajamo vsak dan na svoje delo, po opravkih in v šolo, kakor da bi zajemali vodo, s katero se bomo odžejali med napori vsakega dne. Toda na vseh poteh našega življenja nas srečuje Jezus in nam daje novo, večno vodo, ki teče v večno življenje. In ko prejmemo to vodo, vidimo tudi svoje lastno življenje v novi luči.

Kako lepa je misel, da je nekdo prišel na svet zame in me odrešil. Danes želim nagovoriti vse ljudi, ki ste osamljeni in žalostni; vse, ki ste potrti in nimate koga, na kogar bi se obrnili. Rad bi vam rekel: “Je nekdo, ki je živel za vas.” Nekdo, ki je z mislijo na vas prišel na svet in za vas porabil vsak trenutek svojega življenja. Na koncu svojega življenja je zate in zame tudi trpel. Tako ljubi vsakega izmed nas, da je bil pripravljen za nas dati svoje življenje.

Vsi, ki ste žalostni, ne obupujte; nekdo je živel za nas; zaradi nas in zaradi našega zveličanja.
Vsi, ki ste osamljeni ne mislite, da ste zapuščeni, saj je nekdo živel za nas; zaradi nas in zaradi našega zveličanja.
Vsi, ki imate občutek, da nikomur nič ne pomenite; nekdo je živel za nas; na zemljo je prišel zaradi nas in zaradi našega zveličanja.
Vsi, ki se vam zdi, da je življenje za vas prehitro; nekdo se je ustavil ob nas; vsak trenuek našega hitenja spreminja v večnost, saj je prišel na svet zaradi nas in našega zveličanja.

Prevečkrat si zamišljamo učlovečenje kot nekakšen filozofski ali kozmični dogodek. Toda učlovečenje je bližina Boga, ki je prišel objet vsakega človeka in z vso predanostjo sporočit človeku: “Rad te imam!”

Molimo.
Marija Pomagaj, kraljica Slovencev!
Ti še danes spreminjaš trenutke, ki jih zamujamo,
v večnost, ki je samo za nas.
Ko pridemo pred tebe z vso kramo svojega življenja
nam ti pogled usmeriš tja, kjer je doma spoštovanje in dobrota.
Prosimo te, da bi ob tebi vedno krepili vero.
Jezusove besede si ohranila v svojem srcu,
saj si prej z vsem svojm življenjem dovolila,
da se je večna beseda ustavila v tebi.
Naj bomo po tvojem zgledu tudi mi nosilci Boga. Amen.