Novice
13. avgust 2017
»Malovernež, zakaj si podvómil?« Današnja božja beseda je čudovita prispodoba Gospodove dobrote. Zato zakliče učencem, "ne bojte se!" In tako kliče tudi nam.

V današnji božji besedi smo spoznali Jezusa v trenutku, ko pred svojimi učenci ne skriva svoje božanske vsemogočnosti, ko jasno razodene, da ni podvržen zakonitostim omejene materije. A ne smemo pozabiti, ko Jezus hodi po vodi, to zato počne, da čimprej sospe do učencev in ne zato, da bi jih prestrašil ali spravil na kolena. Zato jim kliče: “Ne bojte se!” Tako je lahko pred njim svoboden in njegove vsemogočnosti deležen samo tisti, ki ima vanj brezmejno zaupanje. Podvomiti pomeni oslabeti, toda niti takrat ne ostajamo brez njegove ponujene roke. (Magnificat, avgust 2017)

“Dragi prijatelji, izkušnja preroka Elija, ki je slišal Božji mimohod ter Petrova slabotna vera, nam dasta razumeti, da nam Gospod, še preden ga mi iščemo ali ga pokličemo, pride On sam naproti. Zniža nebo, da nas prime za roko in nas dvigne na svojo višino. Od nas pričakuje samo, da mu popolnoma zaupamo. Prosimo Devico Marijo, zgled popolnega zaupanja v Boga, da bi sredi tolikšnih skrbi, problemov, težav, ki razburkajo morje našega življenja, odmevale v naših srcih Jezusove pomirjajoče besede, ki jih pravi tudi nam: 'Pogum, jaz sem, ne bojte se!’ in bi v nas rastla vera Vanj.”
(Iz homilije papeža Benedikta XVI.)

Pripravila: AEF

Fotografije