Novice
30. julij 2017
17. nedelja med letom "Nebeško kraljestvo je podobno mreži, ki je zajela ribe vsake vrste, na bregu so potem ločili dobre od slabih." (Zaharijeva hvalnica)

Tudi današnjo nedeljo Gospod želi razodevati skrivnosti in lepote nebeškega kraljestva. O božji besedi današnje nedelje je v nagovoru romarjem spregovoril tudi rektor bazilike, dr. p. Robert Bahčič.

Uvodoma je spomnil na besede iz evangelija, ko Jezus svojim učencem razlaga v čem ter kaj je božje kraljestvo in kako si je potrebno v vsakdanjem življenju prizadevati, da bi to dosegli.
»Počasi jim je odpiral srce, da bi doumeli, da si je potrebno v življenju prizadevati za tisto, kar bo ostalo za večno, za tisto kraljestvo, ki se začenja tukaj na zemlji in bo končano pri Nebeškem očetu,« je dejal p. Robert in nadaljeval, da naj srca na tem svetu ne navezujemo na zemeljske stvari. »Potrebujemo razumno srce, da bi vedeli ločiti slabo od dobrega in poiskati načine, pa tudi poti, da bi to, kar je slabega odstranili iz našega vsakdanjega življenja. Velikokrat ne gre lahko. Velikokrat potrebujemo več časa in tudi let, da bi to odstranili. Pa vendar zaupamo v Božjo pomoč. Zaupamo v priprošnjo tudi naše nebeške Matere Marije. Da bi prišli do nebeškega kraljestva, nam je Jezus sam rekel, da je On edini srednik med Bogom in človekom, da je potrebno v njem najti zglede, kako bi ga dosegli. In tudi v naši nebeški Materi Mariji. Oba sta nam na razpolago. Mogoče se tega najbolj zavemo, če se postavimo pred milostno podobo Marije Pomagaj,« je vse povabil rektor svetišča na Brezjah in nagovor pred številnimi romarji sklenil s prošnjo:
»Želim, da se oklenemo naše Nebeške Matere Marije in njenega Sina, da bi naša pot bila veliko lažja v vsakdanjem življenju. Da bi z njuno pomočjo, z njunim zgledom zmogli razločevati med drobim hudim in naj bo naše srce zares odprto za to kar je Bog položil vanj in naj ga razširja. Naj razširja to naše srce, da vedno zmoglo razločevati, kaj je prav in kaj ni.«

Fotografije