Novice
23. julij 2017
30 let MIVA Slovenija "Naj tehnološki napredek služi človeku in ne človek napredku." Je v nagovoru ob jubileju, 30-letnici MIVA Slovenija, dejal Stane Kerin, prvi in dolgoletni voditelj MIVA Slovenija.

Letos MIVA Slovenije praznuje 30-letnico in v zahvalo Bogu in vsem dobrotnikom so se z molitvijo in sveto mašo zahvalili Bogu danes pri Mariji Pomagaj na Brezjah.
Program praznovanja se je pričel ob 15. uri, z molitveno uro, ki jo je pripravila Misijonska molitvena zveza. Ob 16. uri je sledila sveta maša na trgu pred baziliko, slovesno somaševanje je vodil upokojeni ljubljanski nadškof msgr. Alojz Uran. Ob njem so somaševali številni duhovniki, nekateri tudi bivši misijonarji.
Pridigal je misijonar z Madagaskarja, g. Jože Adamič. V pridigi se je najprej zahvalil za vse darove, ki jih misijonarji prejemajo od številnih dobrotnikov. Spregovoril je o svojih osebnih izkušnjah in dogodivščinah na misijonih, kako misijonarjem prevozna sredstva pomagajo pri njihovem misijonskem delu. Tudi misijonarji so kot sveti Krištof, so tisti, ki nosijo Jezusa. Mnogokrat po zelo težkih in nevarnih območjih.

Po sveti maši so v programu spregovorili:
g. Matjaž Križnar, ravnatelj Misijonskega središča Slovenije, g. Franz Kumpfmüller, dolgoletni voditelj MIVA Avstrija, msgr. Jože Kopeinig, vodja slovenske misijonske pisarne v Celovcu in eden izmed pobudnikov ustanovitve slovenske MIVA ter g. Stane Kerin, dolgoletni vodja akcije MIVA Slovenija. Vsak je s svojega vidika predstavil delček v mozaiku bogate in uspešne zgodovine delovanja MIVA Slovenija.
Sveto mašo ter program po njej so s petjem obogatili člani družine Sešek: Jure, Urša ter Luka.

Po zaključenem programu je sledil blagoslov dveh novih misijonskih vozil, ki jutri preko Trsta odhajajo na Madagaskar.

Jezus tudi nas prosi, naj mu vsaj malo pomagamo nositi grehe vsega sveta. Za to ne potrebujemo mišic, potrebujemo preprosto srce. Priporočimo se sv. Krištofu, da bomo lahko sprejeli Jezusa na svoja ramena in da bo Jezusov jarem za nas prijeten in breme lahko.
(iz knjižice ob 30-letnici MIVA)
Pripravila: AEF

nagovor misijonarja g. Jožeta Adamiča

Prenesi MP3 datoteko

Fotografije