Novice
30. junij 2017
Dotik nebes - oratorij župnije Suha pri Mariji Pomagaj Otroci, ki so se v tem tednu udeležili Oratorija v župniji Suha pri Škofji Loki, so danes skupaj z animatorji in g. župnikom priromali k Mariji Pomagaj.

Suški animatorji so letos pripravili poletni oratorij z naslovom DOTIK NEBES. Pobližje so spoznavali Jezusovo mater Marijo. Oratorij je potekal od ponedeljka 26. do petka 30.6., za zaključek pa so priromali k Mariji Pomagaj na Brezje.
Preko 90 otrok vseh starosti se je udeležilo oratorija, kjer so podrobneje spoznavali Mater Marijo. Tudi zato so za cilj romanja izbrali Brezje in baziliko Marije Pomagaj. Na Brezjah smo jim predstavili zgodovino nastanka romarskega središča, kako je nastala podoba Marije Pomagaj ter jih popeljali v Muzej jaslic. Otroci so potem skupaj z animatorji v parku pripravili katehezo, župnik, g. Matjaž Zupan, pa je za zaključek v baziliki daroval sveto mašo.

Veseli smo, ko pri Mariji Pomagaj lahko sprejmemo tako nadebudne in zvedave mlade, ki nas marsikaj naučijo. Želimo jim prijetno poletje in naj jih spremlja blagoslov Matere Božje.

Pripravila: AEF

Fotografije