Novice
03. junij 2017
Četrti brezjanski tek Na lepo prvo sončno junijsko soboto je v spomin na ultramaratonko in botaničarko Ruth Podgornik Reš potekal že četrti tradicionalni tek.

Ruth Podgornik Reš, priznana vrtnarka in športnica, je svojo pot sklenila v snežni belini Julijskih Alp. Letos je v njen spomin potekal že četrti tradicionalni tek, ki ga organizira Športno društvo Brezje v sodelovanju s Krajevno skupnostjo Brezje, Turističnim društvom Brezje, Frančiškanskim samostanom Brezje, Romarskim uradom Brezje ter Gasilskim društvom Brezje.

Teka po okolici Brezij, Noš, Črnivca in Dobrega polja se je udeležilo 35 odraslih tekačev in 30 predšolskih otrok ter osnovnošolcev. Start najmlajših je bil ob 10. uri, ob 10.30 pa so s tekom na 6,2 kilometrov dolgi progi pričeli tekači v vseh treh odraslih moških in ženskih kategorijah.
Pred startom sta tekmovalce nagovorila g. Miro Potočnik, predsednik Športnega društva Brezje in dr. p. Robert Bahčič, rektor brezjanske Bazilike, ki se je teka tudi sam udeležil.
Pred startom so se tekmovalci priporočili Mariji za dober tek.
V moški konkurenci je zmaga pripadla tekaču Klemnu Zupanu (s časom 23:36,4), med ženskami pa je bila absolutna zmagovalka Nejka Potočnik (s časom 31:24,9). Podelitev medalj in pokalov je potekala pred Domom krajevne skupnosti Brezje.

Pripravila: AČ

Fotografije