Novice
29. junij 2017
Fatimski romarji pri Mariji Pomagaj V tem tednu so na Brezje, k Mariji Pomagaj, priromali rektor svetišča Fatima, dr. Carlos Cabecinhas, vice rektor dr. Vitor Coutinho ter postulatorka sestra Angela Coelho.

Letošnje leto je za svetišče Fatima posebej slovesno, saj praznujejo 100 letnico prikazovanj Marije v dolini Irija. Ob tem se v Fatimi vrstijo številne slovesnosti, ki so vrhunec zagotovo doživele z obiskom papeža Frančiška ter proglasitvijo dveh pastirčkov, Jacinte in Frančiška, za svetnika.
V natrpanem urniku so si rektor svetišča, dr. Carlos Cabecinhas, vice rektor, dr. Vitor Coutinho ter postulatorka v postopku kanonizacije pastričkov, s. Angela Coelho, vzeli čas za krajši oddih pri Mariji Pomagaj. Njihov obisk je bil zaznamovan z obilo dobre volje in prijateljskega razpoloženja.
Odpravili smo se na Vogel, si ogledali Bohinj ter Bohinjsko jezero, obiskali samostan v Stični, cerkev in otok na Bledu, ... Visoki gostje iz Fatime so bili nad lepotami naše dežele navdušeni, prav tako nad prijaznostjo ljudi.
Veseli in ponosni smo, da lahko tkemo niti prijteljstva s svetišči, kjer je še posebej prisotna Mati Marija.

Pripravila: AEF

Fotografije