Novice
28. junij 2017
Oratoriji na obisku pri Mariji Pomagaj Z začetkom počitnic se je pričel tudi teden poletnih oratorijev, v okviru katerih v brezjansko baziliko priromajo številni otroci in mladina.

Pod vodstvom župnikov in številnih animatorjev so danes k Mariji Pomagaj priromali otroci iz župnij Žiri, Prebold, župnije Dolnji Logatec ter župnij Dornberk in Prvačina. Otroke, ki na oratorijih preživljajo prve počitniške dni, je na Brezjah povezovalo druženje, smeh in veselje ter sodelovanje v pesmi in molitvi.

Tematika letošnjega oratorija je zasnovana na Mariji – Božja mati Devica Marija je torej glavna junakinja oratorija. “Marija Pomočnica pomaga vsem ljudem, če jo za to prosimo in če verjamemo; Marija vidi stiske in naše želje in nam pomaga.” S temi besedami so se otroci Mariji zahvalili za vse, kar naredi zanje in se ji priporočili za naprej. Oratorijska skupina župnije Žiri je pri Marijinem oltarju počastila Marijo in jo prosila, da bi bila njihova pot še naprej lepa. Tudi otroci oratorija iz Prebolda so pri sveti maši poudarili, da se splača živeti po božji zapovedi in vesti in tako v življenju ohraniti pravo smer. Po končani maši so obiskali Muzej jaslic in z zanimanjem spoznavali zgodovino jasličarstva.

Po okrepčilu na dvorišču in v parku pred baziliko so sledile zabavne igre, ki so jih za otroke pripravili njihovi animatorji. Preko 400 otrok je tako ob baziliki Marije Pomagaj preživelo prijetne urice.

Otrokom želimo lepe in brezskrbne počitniške dni in naj vas varuje blagoslov Marije Pomagaj.

Pripravila: AČ

Fotografije