Novice
07. maj 2017
Nedelja dobrega Pastirja "Gospod je moj pastir, nič mi ne manjka; na zelenih pašnikih mi daje ležišča. K vodam počitka me vodi; mojo dušo poživlja." (Ps 23,1)

Na 4. velikonočno nedeljo obhajamo nedeljo dobrega Pastirja. O tem spregovori tudi Božja beseda današnjega dne; v prvem berilu smo poslušali berilo iz apostolskih del, ki priča, da je Bog naredil Jezusa za Gospoda in Mesija. V drugem berilu apostol Peter v Prvem pismu zapiše, da smo se obrnili k pravemu pastirju.
“Gospod je edini dobri pastir, ki človeka vabi v ednini, kajti On je tisti eden in edini Dobri pastir, ki kliče svoje ovce, da bi jih peljal ven in jim dajal življenja. Hudobni glasovi človeka vabijo v množini. Staja, v kateri so ovce in v katero skozi vrata vstopa Kristus, je naše srce in je paša zunanji svet, ki nas obdaja. Vratar je Jezus sam, ki stoji pri vratih. Preko njega preverjamo vse, kar vstopa v naše srce. Veliko je volkov, ki vstopajo v našo notranjost, Gospod pa je tisti, ki jih preverja. Ob njem se naučimo veliko stvari in nikogar ne obsoja. Če spuščamo v srce tisto, kar nas rani, ranimo tudi mi. Zaradi Njegovih ran se je umirilo marsikatero srce. Mir je opogumil tudi apostole, ko so prisluhnili apostolu Petru. Verovati moramo Gospodu, njegovi Besedi. Moramo imeti vratarja, da preko njega dovoljujemo, kar nam vstopa v srce. Tudi Marija se je zanesla na besedo Boga, besedo, ki opogumlja. Naj Gospod blagoslovi vse nas in tiste, s katerimi živimo. Da bo Gospod vratar naših src.” Je v nagovoru romarjem pri deseti sveti maši spregovoril rektor brezjanske bazilike, dr. p. Robert Bahčič.

Pripravila: AEF

Fotografije