Novice
27. maj 2017
Obisk vrhovne predstojnice uršulink na Brezjah Od 20. maja do 11. junija je na obisku v Sloveniji in Avstriji vrhovna predstojnica uršulink m. Cecilia Wang ter vrhovna svetovalka s. Maria Jaworska.

Slovenska provinca uršulink Rimske unije vključuje obe deželi. Na obisk so se sestre uršulinke pripravljale z molitvijo: Mati dobrega sveta – izprosi nam pomoč Svetega Duha. Svoj obisk sta vrhovni predstavnici 20. maja začeli v Izoli, danes pa so se sestre uršulinke podale na provincialni izlet v Bohinj ter na Brezje.
Sveto mašo so imele v Bohinju, v cerkvi Janeza Krstnika v Bohinju, daroval jo je g. Janez Burja, župnik iz Bohinjske Bistrice. Nekatere so se podale na Vogel, nekatere z ladjico čez jezero, nekatere peš okrog jezera, možno si je bilo ogledati tudi festival alpskega cvetja…
Na poti nazaj v Ljubljano pa so se ustavile tudi v Slovenskem Marijinem narodnem svetišču. Najprej so si pod vodstvom p. Roberta Bahčiča in Andreje Eržen Firšt ogledale Muzej jaslic Brezje nato pa so pri oltarju Marije Pomagaj imele večernice. Pri večerni molitvi so se jim pridružili tudi romarji, ki so v tistem času bili v baziliki. Po večernicah je sledila molitev v tišini in zahvala Mariji Pomagaj za vse naklonjene milosti.

To je prvi daljši obisk m. Cecilije v provinci. Svoje služenje je pričela leta 2007 in je trenutno sredi drugega mandata. Njena svetovalka, s. Maria, pa je sredi prvega mandata služenja. Glavni namen obiska je srečanje z vsako sestro v provinci.

Pripravila: Andreja Eržen Firšt

Fotografije