Novice
21. maj 2017
6. velikonočna nedelja "Kdor ima moje zapovedi in jih spolnjuje, ta me ljubi; a kdor ljubi mene, ga bo ljubil moj Oče in ga bom ljubil jaz in se mu razodel." (Jn 14,21)

»Ne smemo se bati svojih nasprotnikov, temveč moramo biti vedno pripravljeni pričevati tako z dejanji kot z besedami živo upanje v Kristusa, ki ga nosimo v srcu. Podaj jasno obrazložitev tistim, ki te vprašajo, kaj je vera v Kristusa.« Je ob Božji besedi današnje, 6. velikonočne nedelje, zapisal sveti Ciril Aleksandrijski.
“Jezus učence na zadnji večerji utrjuje v veri. A njegove besede so bile zanje pretežke, niso jih mogli razumeti. Z njimi bo vedno, živ, neviden za ta svet, četudi ga s telesnimi očmi ne vidijo. Tudi za nas so božje besede velikokrat pretežke. Razumevati jih moramo v svoji tihoti in premišljevanju.
Tako je tudi sveti papež Janez Pavel II. v tihoti molil pred milostno podobo Marije Pomagaj, v času svojega prvega obiska v Sloveniji, 17. maja 1996, pred 21 leti. Pred Marijino podobo je pokleknil v tišini in izrekel samo besede: Marija, pomagaj! Prišel je, da bi nas utrdil v veri, da bi vztrajali v veri in češčenju Matere Božje. V tem je moč našega vsakdanjega življenja. Tudi Jezus je prosil učence, da bi vztrajali pri Bogu.
Naslanjati se moramo na našo vero, našo nebeško Mater, da nam bo v življenju lažje, tudi če ne bomo povsem razumeli Božjega načrta. Zanesti se moramo na Gospoda, da bi ga bili sposobni klicati s svojo molitvijo. 'Če me zares ljubite, se boste držali mojih zapovedi.’ Prosimo Gospoda, da bi ga zares ljubili v vsakdanjem življenju.” Je v nagovoru romarjem pri deseti sveti maši v baziliki Marije Pomagaj spregovoril dr. p. Robert Bahčič.

Pripravila: AEF

Fotografije