Novice
17. april 2017
Velika noč pri šolskih sestrah Na Brezjah od leta 1965 deluje skupnost Šolskih sester svetega Frančiška Kristusa Kralja. Poleg tega, da skrbijo za onemogle sestre, aktivno sodelujejo v življenju Marijinega svetišča.

Brezje, kraj z božjepotno cerkvijo, lepo naravo, brez večjega prometa, je bilo vabilo, da so sestre prihajale sem na dopust … Skupnost šolskih sester na Brezjah je zaživela v letu 1965 v skromni mali hiši, ki so jo sestre kupile in jo polagoma obnavljale. Zaradi vedno večje potrebe pa je v soglasju s provincialno upravo nastal načrt za večjo zgradbo, kar se je leta 1972 tudi uresničilo. Tako so sestre začele sodelovati v Marijinem romarskem svetišču, v katehezi, vodile so gospodinjske tečaje in razna srečanja.
Danes je to skupnost, kjer živi veliko onemoglih sester in sestre, ki jim velikodušno strežejo.
Vsaka sestra, ne glede na to, kaj dela ali se onemogla daruje za druge, je pričevalka Jezusove navzočnosti med nami in tako prispeva, da se oživljajo vrednote v naši domovini. Vsakdanja sveta maša, redna molitev in medsebojna pomoč jih povezujejo in delajo njihovo življenje lepo in duhovno bogato.

Ob prazniku Gospodovega vstajenja so nas sestre povabile v svoj dom in z nami delile lepoto kapele, v kateri imajo vsak dan sveto mašo, se zbirajo k skupni molitvi, k češčenju Najsvetejšega. Sveto mašo vsak dan darujejo brezjanski frančiškani.
Kapelo bogatijo slike Staneta Kregarja ter ornamenti p. Marka Rupnika.

Šolskim sestram, ki z veliko zavzetostjo skrbijo za onemogle sestre, velik vrt, sodelujejo pri bogoslužju v baziliki Marije Pomagaj, želimo ob prazniku obilo blagoslova ter naj jih spremlja Marijina priprošnja!

Pripravila: AEF

Fotografije