Novice
16. april 2017
Velikonočna nedelja Gospodovega vstajenja "To je dan, ki ga je naredil Gospod; radujmo in veselimo se ga! Aleluja!"

“Bog pa ga je obudil tretji dan in mu dal, da se je očitno prikazoval, a ne vsemu ljudstvu, temveč pričam, ki jih je Bog vnaprej izbral, nam, ki smo z njim jedli in pili, potem ko je vstal od mrtvih.” (Apd 10, 40)

Danes praznujemo največji čudež in temelj naše vere, ki je vstajenje Jezusa Kristusa od mrtvih. Zato je današnji dan praznik veselja in upanja. Tudi na Brezjah smo praznik slovesno pričeli z vstajenjsko procesijo, ki je potekala okoli bazilike Marije Pomagaj. Zvonovi so slovesno zapeli in pospremili veliko število romarjev, ki so se udeležili procesije. Procesijo so obogatili brezjanski pevci ter bandere. Vstalega Kristusa je kot običajno nosil br. Leon Rupnik, Najsvetejše pa rektor brezjanske bazilike, dr. p. Robert Bahčič.
“Velika noč je smisel naše vere,” je pridigo pričel p. Robert Bahčič, “Učenci so imeli strah, bali so se, kaj se bo zgodilo, ko je Jezus umrl. Danes tega strahu nimamo, saj vemo, da je Gospod premagal smrt in vstal od mrtvih. Nas je strah, kadar ne hodimo po Jezusovi poti, a ko se zberemo k daritvi svete maše, ponovno začutimo Jezusovo bližino. Kajti, Gospod ne bo nič vzel, Gospod nam bo vse dal, če živimo po Njegovih zakramentih. Z vstajenjem nam je podaril življenje, moč, da vedno znova prihajamo k Njemu. Vsakega od nas Jezus dviga v svojo slavo. Zato se zahvaljujmo Bogu Očetu, da nam je dal Sina. Razodel nam je resnico, zato nas ne sme biti strah, če želimo biti priče vstajenja.
Prosimo Nebeško Mati, ki je stala pod križem, da tudi nam stoji ob strani. Amen.”

Pripravila: Andreja Eržen Firšt

Fotografije