Novice
29. januar 2017
Nedelja Svetega pisma Danes v Cerkvi na Slovenskem praznujemo nedeljo Svetega pisma. Je dan v letu, ko se posebej ustavimo in zahvalimo Bogu za dar zapisane Božje besede.

Praznovanje svetopisemske nedelje se je v Sloveniji začelo že leta 1990, na pobudo katoliških biblicistov. Namen nedelje Svetega pisma je, da čim širši krog ljudi seznani z vsebino Svetega pisma in jih spodbuja za branje svete knjige.
Tudi v baziliki Marije Pomagaj so bile svete maše zaznamovane z nedeljo Svetega pisma. Pri deseti sveti maši je rektor bazilike, dr. p. Robert Bahčič, v nagovoru romarjem spregovoril o pomenu branja in premišljevanja Svetega pisma: “V Svetem pismu najdemo vse, kar rabimo za vsakdanje življenje. Naša sreča je v Gospodu, naša povezanost z Njim je blagoslov, tudi preko branja Bože besede. Že apostol Pavel je v pismu Korinčanom zapisal: “ni veliko modrih po mesu, ne veliko mogočnih, ne veliko imenitnih;” (1 Kor 1,26), ampak jim je to dano od Boga. Gospod nas želi pritegniti k sebi, nam odpreti vrata do nebes. Tako nas poplača za ves trud, ki smo ga vložili v življenju. Gospod nam pošilja milost in moč.
Zadnje zapisane Marijine besede v Svetem pismu so bile ob svatbi v Kani Galilejski, ko je svatom dejala »Kar koli vam poreče, storite!« (Jn 2,5) Takrat je Jezus naredil prvi čudež in tudi naše srce bo doživelo čudež, če bomo naredili, kar nam Gospod naroča.
Naj Gospod blagoslavlja prizadevanja, da bi živeli po Božji besedi. Naklanja nam pot, ki bo pripeljala do večne sreče. Želim vam, da bi z veseljem hodili po poti evangelija, ki nas ne bo razočarala.” Je nagovor zaključil p. Robert Bahčič.

Pripravila: AEF

Fotografije