Novice
08. september 2016
Blagoslov vrtnic in razstave v Parku miru Bogatejša vsebina Parka miru ob trgu pred baziliko.

Po sveti maši ob 10. uri je ljubljanski pomožni škof msgr. dr. Anton Jamnik s somašniki, rektorjem Slovenskega Marijinega narodnega svetišča, dr. p. Robertom Bahčičem, g. Jožetom Damejem iz Šentprimoža pri Velikovcu ter p. Josejem Viruppelom iz Indije, blagoslovil novo razstavo o zgodovini Slovenskega Marijinega narodnega svetišča na Brezjah in novo parkovno zasaditev v Parku miru.

Park miru, ki je priljubljena točka za sprostitev romarjev, se nahaja tik ob trgu pred baziliko Marije Pomagaj. Urejen je bil v letu 1998 ob 100. obletnici delovanja frančiškanov na Brezjah in drugi obletnici obiska papeža Janeza Pavla II. Takrat so vanj postavili tudi kip Svete družine, ki je delo kiparja Staneta Kolmana.

Nova parkovna zasaditev vrtnic je nastala v sodelovanju z Arboretumom Volčji Potok, krajinsko arhitektko Andrejo Špenko Pogačar. Razstavo o zgodovini Slovenskega Marijinega narodnega svetišča je oblikoval Klemen Kunaver, tekst je pripravila dr. Andreja Eržen Firšt, vodja Romarskega urada Brezje.

Vljudno vabljeni!

Pripravila: NK

Fotografije