Novice
11. september 2016
24. nedelja med letom "Povem vam: Prav tako bo v nebesih večje veselje nad enim grešnikom, ki se spreobrne, kakor nad devetindevetdesetimi pravičnimi, ki ne potrebujejo spreobrnjenja." (Lk 15, 16)

Tudi današnja Božja beseda nam spregovori o Božjem usmiljenju. Kristus je prišel, da bi človeštvo odrešil greha in vseh njegovih posledic. Zato grešniki, ki se zavedajo teme, v katero so padli, in smrti, ki se jih je polastila, ičejo Gospoda, ki je usmiljenje, luč, ki daje življenje. (Magnificat, september 2016, str. 143).

Jezus Kristus je prišel na svet, da bi odrešil vsakogar od nas. Kot dobri pastir sledi vsem ovcam in se ne ustavi, dokler jih ne najde. Sveti Pavel, nekoč bogokletnik, nasilnež in preganjalec kristjanov postane učitelj in vodnik, zvesti sledilec Kristusove poti in Besede. O Pavlovi poti spreobrnjenja je spregovoril tudi p. Robert Bahčič, v pridigi romarske desete svete maše na Brezjah. Tudi na današnjo nedeljo je k Mariji Pomagaj na Brezje priromalo veliko vernikov, z vseh koncev naše domovine.
Pri sveti maši ob 11.30 je p. Viktor Papež blagoslovil podobo Marije Pomagaj in Jezusa iz zrn. Mozaik Marije Pomagaj je izdelan iz semen pšenice, rži, tritikale, ajde, koruze, čičerike, oreha, fižola, sončnice, leče in gorčice.
Podobo so izdelali v župniji Litija, ob 80-letnici ustanovitve župnije (1936 – 2016). Pri sveti maši je pel zbor iz Vrhpolja pri Moravčah, igral pa orkester študentov zootehnike, Mladi rejci. Somaševal je g. Ciril Lazar, župnik iz Leš.

Pripravila: AEF

Fotografije