Novice
07. avgust 2016
19. nedelja med letom "Aleluja. Čujte in bodite pripravljeni, kajti ob uri, ko ne pričakujete, bo prišel Sin človekov. Aleluja."

Vstopili smo v teden pred velikim praznikom, Marijinim vnebovzetjem. Številni romarji so se tudi na 19. nedeljo med letom prišli pokloniti Mariji Pomagaj, Kraljici Slovencev.
Božja beseda današnje nedelje nas opozarja, da moramo biti pripravljeni na Gospodov prihod. Kliče nas k pozornosti srca, da bi znali razločevati misli in izbirali tiste, ki prihajajo od Svetega Duha. Na poti vere se nam pogosto zdi, da Bog “zamuja”, da nas je morda pozabil. A Bog od nas želi, da ostanemo pozorni, da ne zaspimo, da dozorimo. Kajti smo le tujci, popotniki na poti v obljubljeno deželo. O tem je pri nagovoru romarjem spregovoril tudi rektor brezjanske bazilike, p. Robert Bahčič. Bivanjska območja je prva krščanska skupnost imenovala župnije, paroikoi, kar v grščini pomeni kolonija tujcev. Na zemlji smo samo tujci in popotniki.
In prav tisti, ki verujejo in jih Gospod ob katerikoli uri najde tam, kjer morajo biti, pripravljene na pot, lahko okusijo obljubljeno deželo: “Blagor služabnikom, ki jih gospod ob svojem prihodu najde čuječe! Resnično, povem vam, da se bo opasal in jih posadil za mizo in bo pristopil ter jim stregel.” (Lk 12,37).

Pripravila: AEF

Fotografije