Novice
26. avgust 2016
Romarji pri Mariji Pomagaj "Bodite drug do drugega dobrosrčni in usmiljeni ter drug drugemu odpuščajte, kakor je tudi vam Bog milostno odpustil v Kristusu." (Ef 4,32)

Božja beseda današnjega petka 21. tedna med letom nam med drugim spregovori tudi o usmiljenju in ljubezni do bližnjega: “Nobena umazana beseda naj ne pride iz vaših ust, marveč le dobra, da bi bila ob potrebi v izgrajevanje, da bi podelila milost tistim, ki poslušajo.” (Ef 4,29) Vse prevečkrat obremenjeni s svojimi težavami in problemi pozabimo na ljubezen do bližnjega, do sočloveka. Božja beseda pa nas uči ljubezni in sprejemanja.
Marija Pomagaj pa nas sprejema in sprejme takšne kot smo, romarje k njeni milosti. Tudi danes so romarji od blizu in daleč prišli k Materi Božji. Pri deseti sveti maši, ki jo je daroval dr. p. Viktor Papež, je somaševal msgr. Jože Pegan, župnik v Idriji. Skupaj z njim so k Mariji Pomagaj priromali pevci in pevke otroškega in mladinskega pevskega zbora, ki so bili na izletu po Gorenjski. Pri sveti maši so s petjem sodelovali člani pevskega zbora Junggebliebene iz Pucha v Avstriji.
Ob 11. uri pa so sveto mašo pri oltarju Marije Pomagaj, skupaj s svojim duhovnikom, darovali romarji iz Tajvana. Na romanju po Evropi, v katerega so vključili Rim, Medjugorje so se prišli poklonit tudi Mariji Pomagaj.

Pripravila: AEF

Fotografije