Novice
24. avgust 2016
Sestre služabnice Malega Jezusa pri Mariji Pomagaj Na romanju po Marijinih cerkvah so se sestre služabnice Malega Jezusa s Hrvaške ustavile tudi pri Mariji Pomagaj na Brezjah.

Redovna skupnost sester služabnic Malega Jezusa je nastala pred dobrimi sto leti, prva in edina na območju Bosne in Hercegovine. Še vedno ohranjajo prvotno identiteto, ki sledi imenu skupnosti: sestre služabnice Malega Jezusa. Skupnost zaznamuje služenje Bogu v ljudeh, posebno siromašnim, lačnim, zapuščenim in užaloščenim. Sestre spremlja tudi delo v misijonih in karitativna dejavnost.
Sestre sledijo Malemu Jezusu v ponižnosti, čistosti, poslušnosti, velikodušnosti, v meditaciji o njegovi veliki ljubezni do Očeta in ljudi, o ljubezni zaradi katere se je rodil v uboštvu in zaradi katere je sprejel živeti našo človeško stvarnost v trpljenju in žrtvi darovanja svojega življenja na križu.

31 sester služabnic Malega Jezusa s Hrvaške se je na romanju po Marijinih cerkvah ustavilo tudi na Brezjah, pri Mariji Pomagaj. S pesmijo so vstopile v baziliko, pri Mariji Pomagaj zmolile rožni venec. V kapeli Marije Pomagaj jih je sprejel dr. p. Leopold Grčar, jim zaželel prisrčno dobrodošlico ter predstavil zgodovino brezjanske bazilike ter milostne podobe Marije Pomagaj. Zate so v procesiji skupaj odšli pred sveta vrata, kjer jim je p. Leopold spregovoril o simboliki brezjanskih svetih vrat.
Romanje so sestre nadaljevale v smeri proti Trstu.

Pripravila: Andreja Eržen Firšt

Fotografije