Novice
06. julij 2016
Oratorijski otroci župnije Kamnica in Sveti križ nad Mariborom Danes so k Mariji Pomagaj na Brezje priromali otroci in mladina, ki v teh dneh počitnice preživljajo na oratoriju v župniji Kamnica in Sveti križ nad Mariborom.

Pod vodstvom župnika, g. Jožeta Povha, s. Urše ter številnih animatorjev so danes k Mariji Pomagaj priromali otroci in mladina, ki v župniji Kamnica in Sveti križ nad Mariborom preživljajo počitnice na Kolpingovih počitniških dnevih. Počitnic se udeležuje 66 otrok; njihovi dnevi so polni veselja, igre, molitve in pesmi, vsega tistega, kar nas povezuje v Jezusovo Cerkev. V svetem letu usmiljenja spoznavajo Mati Terezijo, ki bo letos septembra v Rimu razglašena za svetnico.

Župnik in animatorji so otrokom pripravili pester in zabaven program, ki so ga seveda pričeli s sveto mašo v baziliki Marije Pomagaj. Otroci so pri sveti maši sodelovali s petjem pesmi in tako lepo obogatili bogoslužje. Po sveti maši so se okrepčali v parku ob baziliki, zatem so sledile kateheze, igra v parku in na koncu še zaključek v baziliki Marije Pomagaj. V baziliki jih je pozdravil rektor bazilike, dr. p. Robert Bahčič, na kratko predstavil zgodovino brezjanske romarske poti, nastanek milostne podobe, jim podelil blagoslov ter zaželel prijetne dneve še naprej. Župnik, g. Jože Povh, je p. Robertu v zahvalo za gostoljubje poklonil knjižico o svetem Martinu, ki so jo lani pripravili skupaj z mladimi animatorji.

Pripravila: Andreja Eržen Firšt

Fotografije