Novice
02. julij 2016
Ptujskogorska Mati Božja Na današnji dan praznujemo obletnico kronanja Marije s plaščem na Ptujski gori. Posebej slovesno je bilo na Ptujski Gori, veliko romarjev pa je priromalo tudi k Mariji Pomagaj na Brezje.

Ptujskogorska Marija je ena od najbolj evangeljskih upodobitev Božje Matere, saj nam oznanja to, kar Marija je: zaščitnica, priprošnjica, zagovornica. Pod Marijinim plaščem smo varni pred točo in neurjem zla. Pod Marijinim plaščem naše molitve sežejo do Božjih ušes. In ko nas Marija vidi, da smo pod njenim plaščem, nas zagovarja in brani kakor levinja svoje mladiče. Ne bojmo se stopiti pod Marijin plašč, naj nas pri tem vstopanju ne ovira človeška pravičnost, temveč žene neizmerno Božje usmiljenje. Zato je pod Marijinim plaščem vsakdo dobrodošel.
(povzeto po Magnificat, julij 2016)

Tudi k Mariji Pomagaj so danes priromale številne skupine romarjev, mnogi od njih že zgodaj zjutraj, po dolgem nočnem romanju k Njej. K jutranji sveti maši so skupaj s svojim župnikom, g. Martinom Golobom, priromali župljani fare Srednja vas pri Bohinju, ob njih pa tudi kolesarji iz župnije Domžale, skupaj z župnikom, g. Klemnom Sveteljem. Pri deseti sveti maši so bili prisotni romarji iz Šentilja, kasneje pa je pri oltarju Marije Pomagaj maševalo kar osem duhovnikov iz dekanije Krka (Gurk) – Celovec Avstrija. Pod vodstvom dekana, g. Krzysztof Jan Miera, so priromali k Mariji Pomagaj in po sveti maši prisluhnili razlagi o zgodovini božje poti na Brezje. Nekateri od njih pogosto priromajo k Mariji Pomagaj, da se ji zahvalijo za vse milosti in blagoslov.

Pripravila: AEF

Fotografije