Novice
04. junij 2016
Tretji brezjanski tek V spomin na Ruth Podgornik Reš je danes na Brezjah potekal že tretji brezjanski tek.

Ruth Podgornik Reš, športnica in botaničarka, je svojo pot sklenila v snežni belini Julijskih Alp. Pred dvema letoma so v njen spomin na Brezjah organizirali prvi tek. Letos je bila na vrsti že tradicionalna, tretja izvedba teka, ki ga organizira Športno društvo Brezje, v sodelovanju s Krajevno skupnostjo Brezje, Turističnim društvom Brezje, Frančiškanskim samostanom Brezje, Romarskim uradom Brezje ter Gasilskim društvom Brezje.

Sončna junijska sobota je na Brezje privabila 30 najmlajših tekačev, ki so startali ob 9.30 uri. Ob 10.00 uri pa se je na 6,2 km dolgo pot po okolici Brezij, Noš, Črnivca in Dobrega polja podalo 42 tekačic in tekačev v odraslih kategorijah, ki so pretekli 6,2 km dolgo progo.

Pred startom teka je zbrane tekače in navijače pozdravil dr. p. Robert Bahčič, rektor brezjanske bazilike, ki se je tudi sam podal na tekaško pot. Skupaj so se priporočili Mariji Pomagaj za srečno pot.

Podelitev medalj in pokalov udeležencem teka je potekala pred domom krajanov Brezje. Kot do sedaj že trikrat, je bil najstarejši, 81-letni, udeleženec teka Jaka Reš, oče pokojne Ruth.

Rezultate teka v odraslih kategorijah si lahko ogledate na povezavi: http://www.timing.si/slv/dirka/627/skupni_rang.

Pripravila: NK

Fotografije