Novice
26. junij 2016
"Za teboj bom hodil, kamor koli pojdeš.« (Lk 9,57) Božja beseda današnje, 13. nedelje med letom, nas spodbuja k razmišljanju o poklicanosti k hoji za Kristusom.

Jezus je svoje aktivno delovanje preživel na poti. V nenehnem zapuščanju enega in odhajanja v drugo. Vendar je tudi v njegovem življenju prišel čas, ko so se dopolnjevali dnevi. V življenju vsakega je čas, ko se dopolnjujejo dnevi, čas, ko Gospod pokliče v nekaj večjega, v nekaj, kar človek ne zmore sam. Čas, ko je poklican odgovoriti na (L)jubezen in se darovati. (www.hozana.si)

O darovanju vsakega od nas za Gospoda je v današnji homiliji spregovoril tudi p. Robert Bahčič. Podal je primer dveh njegovih sobratov, frančiškanov, ki sta bila poslana na misijonarsko pot v neznane, tuje kraje. Eden od njiju, p. Juan Oliver, iz Valencie, je bil imenovan za škofa v Peru. Nuncija je prosil, če bi smel ostati doma, ker v tistih krajih nikogar ne pozna, da mu je vse tuje. A nuncij je odgovoril, da mora slediti Božjemu klicu in oditi na misijonsko delo, ljudem pomagati v njihovih stiskah.

Trije primeri današnje Božje besede nam razložijo, da ne moremo hoditi s Kristusom, ob tem pa še naprej ohranjati svojo miselnost in svoja merila.

Pripravila: AEF

Fotografije