Novice
25. junij 2016
Nočno romanje mladih na Brezje Romarsko mašo ob 7. uri je daroval ljubljanski nadškof metropolit msgr. Stanislav Zore.

Mladi in tudi številni, ki so se jim pridružili na poti, so v zgodnjih jutranjih urah priromali k Mariji Pomagaj na Brezje. Nočno romanje je večina začela včeraj ob 20. uri v Šentvidu pri Ljubljani.

Pevci romarji so sveto mašo začeli s pesmijo Odpri mi oči srca, moj Bog.

V uvodu v sveto mašo je vse zbrane romarje pozdravil duhovnik Tone Česen, tajnik Medškofijskega odbora za mladino pri SŠK in tudi direktor kolegija Skupnosti katoliške mladine. Zahvalil se je nadškofu in vsem, ki so se pridružili evharistični daritvi v zahvalo za končano šolsko in študijsko leto ter seveda za današnji praznik, 25-letnico naše samostojne, neodvisne države Slovenije. »Gospoda prosimo, da odpre oči našega srca, da bi znal videti dobro okrog sebe, in da bi bili pripravljeni delati dobro.«

»V začetku ste zapeli pomenljivo prošnjo Odpri mi oči srca, moj Bog, rad bi te videl. V resnici skupaj z vami prosim Gospoda, naj nam odpre oči srca, da ga bomo znali videti v vseh tistih srečanjih v katerih prihaja k nam, v bratih in sestrah, v katerih prihaja k nam, v ubogih, ki nas prosi pomoči, v prijateljih, v katerih nas razveseljuje, v duhovnikih v katerih nam deli zakramente odrešenja. Tudi, da bi ga znali srečati v samem sebi, da bi znali v sebi odkriti njegovo podobo, njegovo ljubezen, njegovo veličastno velikodušnost s katero nas je obdaril z vsem kar smo. Odpri nam oči srca, da te bomo videli.« je dejal v uvodu v svojo pridigo ljubljanski nadškof metropolit msgr. Stanislav Zore.

V homiliji je vse pozval, da prosimo Gospoda, da bi imeli sočutne oči, da bi govorili Bogu o sebi, o svojih sorodnikih in prijateljih, o vseh ljudeh in življenju in na ta način molili, da bi sprejeli ljudi okoli sebe in poiskali dobro v njih.

Svojo pridigo je nadškof zaključil z mislijo: »Naj Marija o naši želji in odločitvi pripoveduje Jezusu. Naj mu pove, da so naše oči včasih težke, naše srce včasih premajhno, naj nam odpre oči srca, da ga bomo videli. Amen.«

Ob nadškofu Zoretu, župniku Česnu sta pri romarski sveti maši somaševala tudi dr. p. Robert Bahčič, rektor Slovenskega Marijinega Narodnega svetišča in Boštjan Prevc, tajnik in tiskovni predstavnik Ordinariata ljubljanske nadškofije.

Pripravila: NK

Pridiga ljubljanskega nadškofa metropolita msgr. Stanislava Zoreta

Prenesi MP3 datoteko

Fotografije