Novice
08. maj 2016
7. velikonočna nedelja »In razodel sem jim tvoje ime in jim ga bom razodeval.« (Jn 17,26) Danes obhajamo tudi nedeljo družbenega obveščanja.

Božja ljubezen pa je po svoji naravi komunikacija, ki vodi v odpiranje in ne v osamitev. Komunikacija ustvarja mostove, podpira srečanje in vključevanje ter tako bogati družbo. Papež nas zato vabi, da bi besede uporabljali za gradnjo miru, skladnosti in ozdravitev ranjenega spomina. Posameznikom in narodom naj bi pomagale izstopiti iz začaranih krogov obsodb in izdaj, ki vodijo v sovražnosti.
„Kristjanova beseda mora prispevati k rasti občestva in tudi takrat, ko mora odločno obsoditi zlo, naj nikoli ne prekine odnosa in komunikacije“, poudarja sveti oče. (vir: Radio Ognjišče)

Neizrekljiva enotnost med Očetom in Sinom temelji v ljubezni, ki ju povezuje. Jezusovo oznanilo širi to ljubezen na njihove učence, oznanilo učencev potem širi to ljubezen na njihove učence in posredno sega do nas. Preko komunikacij, ki jih moramo graditi in vzdrževati med seboj.

Pripravila: AEF

Fotografije