Novice
07. maj 2016
K Mariji Pomagaj so danes priromali gasilci Sveto mašo za gasilce in njihove družine je daroval ljubljanski pomožni škof msgr. dr. Franc Šuštar.

Prvo soboto po godu svetega Florjana na Brezjah že tradicionalno poteka vseslovensko romanje gasilcev. Na današnjem 12. vseslovenskem romanju gasilcev se je pri Mariji Pomagaj zbralo več kot 100 gasilk in gasilcev iz gasilskih društev iz vseh krajev Slovenije, ki so na Brezje priromali z 20 gasilskimi avtomobili.

Že pred slovesno sveto mašo, so se gasilci zbrali pred gasilskim domom PGD Brezje, od koder so v slovesnem sprevodu odšli do bazilike. V baziliko Marije Pomagaj so gasilci vstopili skozi sveta vrata.

V uvodu svete maše je gasilec Metod Gaber, predsednik PGD Brezje, pozdravil vse navzoče, ki so se zbrali na Brezjah pri Mariji Pomagaj ob godu sv. Florjana. Gospod Gaber je zbrane pozval, naj se v molitvi in razmišljanju spomnijo vseh gasilk in gasilcev, njihovih družin, ki so zaradi dela, ki ga opravljajo, v velikih življenjskih preizkušnjah.

Sveto mašo ob 15. uri je ob somaševanju dr. p. Roberta Bahčiča, rektorja brezjanske bazilike, daroval ljubljanski pomožni škof msgr. dr. Franc Šuštar.
Škof Šuštar je v uvodu svoje homilije dejal: »Že po svojem poklicu, dejavnosti in v svojem služenju se lahko vedno opazi, da ste gasilci dobri ljudje, velikodušni na vseh področjih, tako v vaški skupnosti, v družbi, v župniji, na narodni in mednarodni ravni. Vedno znova se čudimo, kako ste gasilci vedno prvi, ki pomagate in ste vedno poleg. Na nek način odražate Očetovo skrb za človeka, kadar pride v stisko. Ste odsev Božje ljubezni in usmiljenja, ko izpolnjujete Gospodovo zapoved in služite bližnjemu.«
Škof je homilijo zaključil z besedami: »Boga pokličimo na pomoč po ljubezni, na pomoč v resnici in na pomoč, da nas Gospod sprejme v svoje usmiljenje in nam podeli vse darove in sadove Svetega Duha.«

Po sveti maši je škof Šuštar, skupaj s p. Robertom, blagoslovil gasilske avtomobile pred baziliko.

Pripravila: NK

Uvod v sveto mašo, g. Metod Gaber

Prenesi MP3 datoteko

Pridiga ljubljanskega pomožnega škofa Franca Šuštarja

Prenesi MP3 datoteko

Fotografije