Novice
07. maj 2016
"Spet kliče nas venčani maj." Na prvo majsko soboto, ozaljšano z lepim sončnim vremenom in zeleno naravo, so na Brezje k Mariji Pomagaj prispeli številni romarji iz vse Slovenije.

Z avtobusi, avtomobili, kolesi ali peš, v skupinah ali posamezniki, k Mariji Pomagaj so že od jutra prihajali romarji iz vseh koncev naše domovine. Pri sveti maši ob 9.30, ki jo je daroval p. Tomaž Menart, so se za blagoslov priporočili romarji, ki so se po maši podali na tradicionalno romanje po Rožnovenski poti.
Pred romarsko deseto mašo je romarje iz župnije Primskovo na Dolenjskem pred svetimi vrati bazilike pozdravil dr. p. Leopold Grčar. Prestavil jim je pomen svetih vrat in pogoje, ki jih moramo zadovoljiti za prejem popolnega odpustka. Skupaj so vstopili skozi sveta vrata in potem pri oltarju Marije Pomagaj zmolili vero, oče naš in zdravo Marijo.

Somaševanje je ob 10. uri vodil p. Tadej Inglič, skupaj z župniki iz Primskovega na Dolenjskem, Portoroža in jezuitom, p. Tomažem Podobnikom.

Pred Marijo Pomagaj pa so se zbrali tudi člani skupine Vera in luč iz Brestanice; sveto mašo je daroval Matej Užmah.

Jezus nam na današnji dan obljublja: “Prosite in boste prejeli, da bo vaše veselje popolno.” Sveti Pavel je potoval in “potrjeval vse učence.” Apolo “je tistim, ki so po milosti verovali, mnogo pomagal.” Naše veselje je popolno v sopotnikih, ki nam jih je Bog daje na poti življenja. (iz Magnificat maj 2016)

Veselimo se torej v sopotnikih našega življenja, najdevajmo radost in upanje v vsakem trenutku. Tako kot se romarji veselijo ob poti k Mariji Pomagaj.

Pripravila: Andreja Eržen Firšt

Fotografije