Novice
28. maj 2016
Fatimska Marija Romarica na Brezjah Številni romarji so danes dopoldan počastili ponovni prihod Fatimske Marije Romarice na Brezje.

“Blagoslovljena si, Devica Marija, med vsemi ženami na zemlji. Gospod Bog te je poveličal in človeški rod te ne bo nikdar nehal slaviti.” (Jdt 13,23-25)

Že v ranem jutru so na Brezje, k Mariji Pomagaj, začele prihajati številne skupine romarjev, od peš romarjev, romarjev s kolesi ter drugimi prevoznimi sredstvi. K jutranji sveti maši so priromali iz župnije Črnuče, skupaj z župnikom Stankom Štefaničem.
Kot običajno je bila tudi danes najbolj obiskana deseta sveta maša; somaševanje je pri zunanjem oltaju vodil p. Tadej Inglič, ob duhovnikih iz Krakova (Poljska), Svetega Jurija v Slovenskih Goricah in Mekinj pri Kamniku.
Po sveti maši so sledile pete litanije Matere Božje, s katerimi smo nakazali prihod Fatimske Marije Romarice, ki se je po dveh tednih romanja po slovenskih župnijah zopet vrnila na Brezje. Na trgu pred baziliko je kip Fatimske Marije sprejel rektor bazilike, dr. p. Robert Bahčič, od tam pa so jo fantje odnesli v baziliko. Številni romarji, ki so bili prisotni, so prihod Fatimske Marije pred baziliko pospremili s ploskanjem v baziliki pa jo počastili z molitvijo in pesmijo.

Fatimska Marija Romarica je bila v baziliki Marije Pomagaj do 15. ure, nato pa je zopet krenila naprej na romanje po naši deželi.

“Moj Bog, verujem vate,
molim te in te ljubim nad vse.

Prosim te odpuščanja za tiste,
ki ne verujejo, ne molijo, ne upajo in te ne ljubijo.”

(molitev Fatimske Marije)

Pripravila: Andreja Eržen Firšt

Fotografije