Novice
22. maj 2016
Praznik Svete Trojice "Bog, naš Oče, ko si na svet poslal svojega Sina, Besedo resnice, in Svetega Duha posvečevalca, si nam razodel nedoumljivo skrivnost svojega življenja." (glavna mašna prošnja)

Praznik Svete Trojice praznujemo prvo nedeljo po Binkoštih.
Ko izpovedujemo vero v Boga Očeta, Sina in Svetega Duha, izpovedujemo vero v Boga, ki je ljubezen. Naš Bog je občestvo treh oseb, ki so povsem svobodne in obenem združene v neuničljivi občestveni ljubezni.
Na današnji praznik je tudi papež Frančišek na splošni avdienci spregovoril o veliki skrivnosti krščanske vere v Sveto Trojico, ki je življenjsko povezana ne le s pojmovanjem Boga in našim odnosom do njega, temveč je vir navdiha in sloga poslanstva našega vsakdanjega življenja.

Romarske svete maše ob 10. uri se je danes udeležilo veliko število romarjev iz vse Slovenije in tujine. Med njimi so bili tudi Slovenci iz Argentine, člani in članice Folklorna skupina Mladika, ki so na tritedenski turneji po Sloveniji. Tudi p. Robert Bahčič, ki je daroval sveto mašo, je v svojem nagovoru romarjem poudaril pomen Svete Trojice, troedinega Boga.
Kristjani smo krščeni v imenu Očeta in Sina in Svetega Duha in tako postanemo dejavni člani Cerkve, njenega občestva. Sveti Duh je kot tretja Božja oseba poslan od Očeta in Sina ter vodi Cerkev, ki je skupnost verujočih. Bistvo odnosov med tremi Božjimi osebami je brezpogojna ljubezen.

Pripravila: AEF

Fotografije