Novice
18. maj 2016
Nova knjižica iz založbe Romar Ob 20. obletnici obiska svetega Janeza Pavla II. pri Mariji Pomagaj smo v založbi Romar izdali knjižico, ki obsega fotografije in misli z obiska papeža v Sloveniji.

Papež Janez Pavel II. se je na svojem prvem obisku v Sloveniji prvič mudil od petka, 17. maja, do nedelje, 19. maja 1996. “Prvi romar sveta” je svoj prvi postanek naredil ravno pri Mariji Pomagaj na Brezjah. Po prihodu in sprejemu na brniškem letališču je kmalu po 17. uri prispel pred brezjansko baziliko, kjer ga je pričakala množica vernikov.

Ob 20. obletnici obiska svetega Janeza Pavla II. smo na Brezjah pripravili knjižico, ki vsebuje vse fotografije z njegovega obiska na Brezjah ter 20 njegovih misli, ki jih je iz papeževih nagovorov izbral rektor brezjanske bazilike, dr. p. Robert Bahčič.

Predgovor h knjižici so prispevali apostolski nuncij nj. eksc. msgr. dr. Juliusz Janusz, mag. p. Ciril Alojz Božič, rektor bazilike v času obiska papeža v Sloveniji ter dr. p. Robert Bahčič, sedanji rektor brezjanske bazilike.

Apostolski nuncij je v uvodu med drugim zapisal: “Medtem ko se s hvaležnostjo Bogu spominjamo obiska svetega papeža Janeza Pavla II. v Sloveniji, imamo moralno dolžnost, da ponovno preberemo govore tega svetega človeka in razmislimo, kaj smo storili s sporočili, ki nam jih je zapustil.”

“Gojite globoko predanost Mariji,
Devici, Materi in Kraljici Slovenije
na katero se obračate s tako lepim imenom;
'Marija Pomagaj’.”
(sveti Janez Pavel II.)

Knjižico lahko kupite v Romarskem uradu na Brezjah, cena 3,50 EUR.

Pripravila: Andreja Eržen Firšt

Fotografije