Novice
28. april 2016
Novice Slovenskega Marijinega narodnega svetišča Vstopamo v mesec maj, mesec posvečen Božji Materi Mariji. V Slovenskem Marijinem narodnem svetišču Brezje v maju pripravljamo številne slovesnosti. Seznam slovesnosti smo zbrali v novicah Svetišča.

Marijin mesec maj je poseben mesec za Slovensko Marijino narodno svetišče Brezje. Ob tem, da 24. maja praznujemo praznik Marije pomočnice kristjanov – Marije Pomagaj, se bodo v maju zvrstila številna romanja, slovesnosti, ki bodo zaznamovala Marijin mesec.

Z velikim veseljem pričakujemo prihod Fatimske Marije romarice, ki jo bomo slovesno sprejeli 12. maja, ob 18. uri. Na Brezje bo milostni kip prispel naravnost iz Fatime in potem krenil na romanje po naši domovini.

Letos mineva že 20 let od obiska, sedaj že svetega, papeža Janeza Pavla II. v Sloveniji. Leta 1996 je od 17. do 19. maja obiskal slovenske kraje, najprej pa se je ustavil na Brezjah, pri Mariji Pomagaj. Jubilej bomo obeležili s slovesno sveto mašo, ki jo bo 17. maja, ob 19. uri daroval apostolski nuncij v Sloveniji, Juliusz Janusz.

Ob teh dveh slovesnostih bodo v mesecu maju potekala še druga, že tradicionalna romanja, o katerih si lahko več preberete v Novicah, ki smo jih pripravili v Romarskem uradu Brezje.

Novice bodo izhajale enkrat mesečno, prejmete jih lahko v elektronski ali tiskani obliki. Nanje se lahko naročite na elektronskem naslovu: nina.klisaric@romar.si .

Pripravila: AEF

Priponke