Novice
27. april 2016
Sreda 5. velikonočnega tedna "Tisti čas je rekel Jezus svojim učencem: Jaz sem prava vinska trta in moj oče je vinogradnik. Kdor ostane v meni in jaz v njem, ta rodi obilo sadu." (Jn 15, 1-5)

Resnični Božji vinograd, resnična trta, je Jezus, ki nam s svojim darovanjem ljubezni, podarja zveličanje, nam odpre pot, da postanemo del tega vinograda. In kakor Kristus ostane v ljubezni Boga Očeta, tako tudi učenci, ki so razumno obrezani z Učiteljevo besedo (prim. Jn 15,2-4). Če so globoko povezani z Njim, postanejo rodovitne mladike, ki prinašajo obilno trgatev.
Na dan našega krsta nas Cerkev cepi kot mladike v Jezusovo velikonočno skrivnost, v njega samega. Iz te korenine dobivamo dragoceni sok za udeležbo pri božanskem življenju. Kot učenci, tudi mi s pomočjo pastirjev Cerkve rastemo povezani z njegovo ljubeznijo v Gospodovem vinogradu.
Vsak od nas je kot mladika, ki živi samo, če vsak dan z molitvijo, udeležbo pri zakramentih ter dobrodelnostjo daje rast svoji povezanosti z Gospodom. In kdor ljubi Jezusa, resnično trto, rodi sadove vere za obilno duhovno trgatev. Prosimo Božjo Mater, da bi ostali trdno vcepljeni v Jezusa in bi vsako naše delovanje imelo v Njem tako začetek kot dovršitev.
(iz nagovora papeža Benedikta XVI.)

Kljub slabemu vremenu, ko nas zima pozdravlja še z zadnjimi zdihljaji, so na Brezje, k Mariji Pomagaj, priromale številne skupine romarjev. K sveti maši ob 10. uri so priromali člani in članice Društva upokojencev Mislinja, kasneje je sveto mašo pri Mariji Pomagaj daroval župnik iz Dolenjskih Toplic, za njimi dva avtobusa romarjev iz Črnomlja, Budimpešte in na koncu še romarji iz Oplotnice pri Mariboru.

Tako kot nas Marija Pomagaj nikoli ne zapusti, tudi mi nje nikoli ne zapustimo! Kajti Marija je pomagala, pomaga in bo pomagala.

Pripravila: AEF

Fotografije