Novice
17. april 2016
Nedelja Dobrega Pastirja "Moje ovce poslušajo moj glas; jaz jih poznam in hodijo za menoj." So Jezusove besede, ki smo jih poslušali v današnjem evangeliju, na nedeljo Dobrega Pastirja.

Na današnji svetovni dan molitve za duhovne poklice je tudi v baziliki Marije Pomagaj v popoldanskih urah potekala molitvena ura za duhovne poklice, ki jo je tokrat pripravila dekanija Šenčur. Po molitveni uri je sledila sveta maša, somaševanje je vodil g. Slavko Kalan, župnik v Velesovem, ob njem so somaševali še p. Andrej Pirš župnik župnije Voglje, Stanko Zidar, prelat v Cerkljah ter dr. p. Leopold Grčar, vikar frančiškanskega samostana na Brezjah. Na pevskem koru so sveto mašo s petjem obogatili združeni, mladinski in odrasli, pevski zbor iz župnije Voglje.

V homiliji se je Slavko Kalan oprl na današnji evangeljski odlomek, v katerem Jezus sebe označuje za dobrega pastirje in pravi, da njegove ovce poslušajo njegov glas, da jih pozna in da hodijo za njim. Daje jim večno življenje; nikoli se ne bodo pogubile in nihče jih ne bo iztrgal iz njegove roke (prim. Jn 10,27-28). Na današnjo nedeljo Dobrega pastirja, ko še posebej molimo za stanovitnost duhovnih poklicev in nove duhovne poklice je župnik Slavko Kalan opozoril na pomen dobrega zgleda. Kakor je dober učitelj zgled svojim učencem, tako so tudi dobri duhovniki zgled novim duhovnim poklicem. Dobri pastirji, ki pazijo na svojo čredo in jo dobro poznajo.

Ob zaključku svete maše se je p. Leopold Grčar romarjem zahvalil za sodelovanje pri sveti maši, duhovnikom za somaševanje ter pevcem za uglašeno petje.

Pripravila: AEF

Fotografije