Novice
04. marec 2016
Posvetovanje katoliških novinarjev Na Bledu, v Marijinem domu, te dni poteka študijsko posvetovanje katoliških novinarjev, ki ga organizira Komisija za družbeno obveščanje pri Slovenski škofovski konferenci.

Predstavniki različnih katoliških medijev se vsako leto marca srečajo na študijskem posvetovanju, kjer se pogovarjajo o različnih aktualnih temah. Srečanje, ki ga organizira Komisija za družbeno obveščanje pri Slovenski škofovski konferenci vodi murskosoboški škof dr. Peter Štumpf letos poteka na Bledu, v Marijinem domu.
V uvodnem predavanju je škof dr. Peter Štumpf spregovoril o pomenu in vplivu katoliških medijev in pomembnosti prizadevanj za resnico. Osrednja tema včerajšnjega popoldneva je bila 25-letnica samostojnosti Slovenije. Na okrogli mizi so sodelovali ljubljanski pomožni škof dr. Anton Jamnik, Janez Janša in Lojze Peterle.
Drugi dan posveta je namenjen predstavitvi odnosov med Cerkvijo in državo. Predstavil jih je dr. p. Tadej Strehovec, tajnik Slovenske škofovske konference. V nadaljevanju je Mojca Magdič Belcl prestavila predstavila primer dobre prakse poročanja katoliških medijev – na primeru družinskega zakonika.

Pripravila: Andreja Eržen Firšt

Fotografije