Novice
03. februar 2016
Blagoslov prostorov nunciature v Ljubljani Danes, točno opoldne, je kardinal državni tajnik nj. em. Pietro Parolin slovesno odprl in blagoslovil nove prostore apostolske nunciature v Ljubljani.

Svečanega dogodka so se poleg apostolskega nuncija v RS msgr. Juliusza Janusza udeležili slovenski škofje, predsednik republike Borut Pahor, predsednik Državnega zbora dr. Milan Brglez ter člani diplomatskega zbora.

Pred odprtjem nove nunciature je predsednik Republike Slovenije Borut Pahor v predsedniški palači na Gregorčičevi v Ljubljani sprejel državnega tajnika Svetega sedeža kardinala Pietra Parolina. Sledil je pogovor na štiri oči med predsednikom RS in kard. Parolinom v Zlatem salonu predsedniške palače.

Kapelo nunciature krasi mozaik, delo jezuita p. Marka Ivana Rupnika. Glavni motiv je podoba usmiljenega Jezusa, ki na ramenih nosi človeka in je povzet iz logotipa jubileja usmiljenja.

Nove prostore nunciature krasi tudi kopija milostne podobe Marije Pomagaj, ki jo je nunciaturi podarilo Slovensko Marijino narodno svetišče Brezje, predal pa rektor bazilike, dr. p. Robert Bahčič, ki se je udeležil današnje slovesnosti.

Pripravila: AEF

Fotografije