Novice
21. februar 2016
"Gospod je moja luč in moja rešitev." Vsako tretjo nedeljo v mesecu ob 15. uri v baziliki Marije Pomagaj poteka molitvena ura za duhovne poklice. Na drugo postno nedeljo je molitev pripravila dekanija Cerknica.

V brezjanski baziliki vsako tretjo nedeljo v mesecu poteka molitev za duhovne poklice, ki ji sledi sveta maša. Današnjo molitev je pripravila dekanija Cerknica, svete maše pa se je v sončnem nedeljskem popoldnevu udeležilo veliko število romarjev. Somaševanje je vodil dekan Maks Ipavec, somaševali so še: Boštjan Modic, Boštjan Modic, Jožef Krnc, Janez Žerovnik, Anton Marinko ter diakon Andrej Justinek.

Dekan Maks Ipavec je nagovor romarjem naslonil na današnjo božjo besedo, natančneje na vsebino psalma 27, ki nam zagotavlja, da se nimamo ničesar bati, saj je Gospod naša luč in naša rešitev. Romarje je spodbudil k zaupanju v Božjo voljo, predvsem v svetem letu usmiljenja, ko nas papež Frančišek še posebej spodbuja k temu, da sledimo Božji besedi in s tem tudi sami postanemo misijonarji. Za zgled zaupanja v Božjo voljo je prikazal Abrahama in njegovo darovanje sina Itaka. Abraham je zaupal v Boga, bil pripravljen darovati sina Izaka ter mu ob vzponu na goro dejal: »Bog si bo preskrbel jagnje za žgalno daritev, moj sin.«
Ob koncu nagovora je dekan za zgled postavil številne misijonarje, ki s svojim življenjem oznanjajo Božjo besedo, od škofa Vovka, ki se je daroval za slovenski narod, do Petra Opeka, ki se daruje v misijonih.

Pripravila: AEF

Fotografije