Novice
03. december 2016
Miklavževanje na Brezjah Sveti Miklavž je tudi letos v dvorani Krajevne skupnosti Brezje obiskal in obdaril najmlajše z Brezij in okolice.

Miklavž, kakor pri nas navadno imenujemo svetega Nikolaja, je gotovo eden najbolj priljubljenih svetnikov. S posebnim veseljem ga pričakujejo otroci, a tudi starejši smo njegovih pozornosti veseli.
Podoba tega prikupnega svetnika je v nas tako močno živa že od otroških let, bolj kakor podoba malokaterega drugega svetnika.

Najmlajše z Brezij in okolice je dobri mož obiskal nocoj, v dvorani krajevne skupnosti. Pred prihodom svetega Miklavža so otroci z Brezij, pod vodstvom Metke Magdič, zaigrali poučno igrico. V njej so prisrčno prikazali, da ni pomembno kakšno je darilo, temveč je predvsem pomembno veselje in prijateljstvo, ki ga delimo s prijatelji.
Po igrici so otroci svetemu Miklavžu zapeli pesmico, nato pa so skupaj z molitvijo sveti angel pregnali parklje. Sveti Miklavž je pozdravil vsakega otroka posebej in mu kratkem pogovoru ter preizkusu, ali je bil dovolj priden preteklo leto, izročil darilo.

Sveti Miklavž, odpri naša srca za potrebe ljudi, ki živijo okoli nas!

Pripravila: AEF

Fotografije