Novice
25. december 2016
Božič - Gospodovo rojstvo "V začetku je bila Beseda in Beseda je bila pri Bogu in Beseda je bila Bog. Ta je bila v začetku pri Bogu. Vse je nastalo po njej in brez nje ni nastalo nič, kar je nastalega." (Jn 1,1-3)

Danes praznujemo rojstvo Odrešenika, ki je “Alfa in Omega, Prvi in Zadnji, začetek in konec.” (Raz 22,13)
Vsebina praznika je povezana s skrivnostjo Božjega učlovečenja. Na božič se spominjamo, da se je z Jezusovim vstopom v zgodovino Bog dokončno in nepreklicno zavzel za svet in za človeka.
Veselje, ki ga oznanja in prinaša praznik Kristusovega rojstva, je učlovečenje Božjega Sina, z namenom odrešiti svet. Na božič je Bog postal človek in se naselil med nami, da bi mi prišli k njemu.
Evangelist Janez v evangeliju današnjega praznika spregovori o Besedi, začetku vsega. Besedi, ki se preko Jezusa udejani v našem življenju, Luči, ki posveti v temi in razsvetli temine naših src.
“Beseda je bila na svetu in svet je po njej nastal, a svet je ni spoznal. V svojo lastnino je prišla, toda njeni je niso sprejeli. Tistim pa, ki so jo sprejeli, je dala moč, da postanejo Božji otroci.” (Jn 1,11-12)

Praznik Jezusovega rojstva je za vsakega od nas priložnost, da se odpremo in dovolimo, da se Bog rodi v našem srcu ter tako utrdimo in poglobimo svojo vero.

Blagoslovljen praznik Jezusovega rojstva vam želimo, da bi svetloba božičnega dne razsvetljevala vse dni v letu!

Pripravila: AEF

Fotografije