Novice
24. december 2016
Otroška polnočnica v baziliki "Oznanjam vam veliko veselje. Danes se nam je rodil odrešenik, ki je Kristus, Gospod."

Na sveti večer v baziliki Marije Pomagaj ob 18. uri tradicionalno potekal družinska polničnica. Tudi letos je baziliko napolnil otroški živžav, v pričakovanju deteta Jezusa v jaslicah. Pred sveto mašo so krajši program pripravili otroci z Brezij in okolice, pod vodstvom Metke Magdič. S pesmijo, glasbo in besedo so predstavili angele, ki prihajajo z nebes in krila dobijo, ko nekdo od nas naredi dobro delo.
Družinsko polnočnico je daroval rektor brezjanske bazilike, dr. p. Robert Bahčič, ki ob pridigi stopil med otroke in jih nagovoril z vprašanji o današnjem prazniku. Otroci so opazili, da v jaslicah še ni deteta Jezusa in glasno so odgovorili, da je temu tako, ker še ni polnoč in se Jezus še ni rodil. P. Robert je otroke preko vprašanj spodbudil k temu, da so aktivno sooblikovali pridigo in skupaj zaključili, da si moramo v življenju prizadevati biti podobni Jezusu, delati dobra dela, biti prijazni do soljudi ter včasih tudi nositi breme križa.
Družinska polnočnica je minila v prijetnem vzdušju, v veselju ob Jezusovem rojstvu in občudovanju jaslic v baziliki Marije Pomagaj.

Pripravila: AEF

Fotografije