Novice
26. november 2016
Triglavski zvonovi pri zaslužnemu papežu Benediktu XVI. Vokalno-instrumentalna skupina Triglavski zvonovi, ki jo vodi Metka Magdič, je poromala v Rim in Vatikan, kjer so včeraj popoldne v Vatikanskih vrtovih zapeli Benediktu XVI.

Pevke in pevci Vokalno-instrumentalne skupine Triglavski zvonovi, ki večinoma prihajajo iz Mojstrane in Dovjega, že šest let uspešno vodi zborovodkinja Metka Magdič z Brezij.
Na romanje v Rim in Vatikan se je podalo 33 udeležencev, poleg pevcev še pravljičarji, njihovi družinski člani in prijatelji. Zbor, ki prepeva ljudske, moderne, dalmatinske, planinske, mladinske cerkvene, črnske duhovne pesmi, je pred Benediktom XVI. v Vatikanskih vrtovih zapel tri pesmi – Oj Triglav moj dom, Triglavski zvonovi in Čej so tiste stezice – ki, so pričarale utrip krajev izpod Triglava.
Zaslužni papež Benedikt XVI. se je po kratkem glasbenem nastopu pevcem zahvalil za krasne tone. “Vesel sem za to doživljanje pozitivnih čustev in vesel sem, da tudi mlade generacije nosijo naprej tradicijo naših krajev,” je besede Benedikta XVI. prevedel veleposlanik Tomaž Kunstelj.
Zbor, ki je do danes izdal že tri zgoščenke in z veseljem poje na porokah ter v domačih krajih s koledovanjem zbira prispevke za pomoči potrebne domačine, je ob srečanju zaslužnega papeža tudi obdaril.
(Povzeto po spletni strani Radia Ognjišče.)

Pripravila: AEF

Fotografije