Novice
30. oktober 2016
31. navadna nedelja "O Gospod, nikar me ne zapusti, moj Bog, ne bodi daleč od mene! Hiti mi pomagat, moj Gospod in moja rešitev!" (Ps 38,22-23)

Danes obhajamo 31. navadno nedeljo, zadnjo v oktobru, mesecu rožnega venca. Ponoči smo uro premaknili nazaj in tako vstopili v zimski čas, ko bodo večerne svete maše v baziliki Marije Pomagaj ob 18. uri.
Osrednjo romarsko sveto mašo ob 10. uri je v baziliki Marije Pomagaj daroval rektor bazilike, dr. p. Robert Bahčič. Baziliko so tudi to nedeljo napolnili številni romarji iz vseh koncev naše domovine.

P. Robert se je v nagovoru romarjem naslonil na današnjo Božo besedo, ko smo v evangeliju po Luku poslušali priliko o cestninarju Zaheju, ki so ga vsi poznali kot grešnika. “Grešnik Zahej si je želel bližino Jezusa, zato je splezal na drevo, kar je bilo v tistem času sramota. Na drevesa so namreč plezali samo otroci in sužnji. Upal je namreč, da bo tako videl Jezusa, ko bo prišel mimo. In res je Jezus videl Zaheja, ga nagovoril in šel v njegovo hišo. Kljub temu, da so številni temu ugovarjali in Jezusa opozarjali, kdo je Zahej. Tako kot Zahej, moramo tudi mi pustiti, da nam Bog pove, kdo je. Ko mu pustimo, da pride v naše življenje čutimo, da je usmiljen. Postati moramo vsaj malo drugačni, to želi Jezus od nas. Tudi nam se v življenju dogodi, da se oddaljimo od Gospoda. A On nas čaka, da sprejmemo njegovo besedo. Smo le drobcena bitja, od nas ni nič odvisno, a Bog je z vsemi usmiljen, želi, da pridemo k njemu.
Povezanost z Gospodom nam najbolje kaže Mati Marije. Vedno znova nam kaže in govori, tudi tukaj na Brezjah, ko smo še posebej povezani z Njo. Povabimo Jezusa v naše življenje, po priprošnji Marije. Gospod nas sprejema z ljubeznijo in spoštovanjem, priporočimo se mu po Mariji.” Je pridigo zaključil p. Robert Bahčič.

V praznikih, ko smo v molitvi še prav posebej povezanimi z rajnimi, vam želimo obilo blagoslova in miru.

Pripravila: AEF

Fotografije