Novice
02. oktober 2016
Začetek Tedna za življenje Z molitvijo in sveto mašo se je danes v baziliki Marije Pomagaj pričel vseslovenski Teden za življenje, ki ima letos naslov "Ti si moje zavetje, moje vse v deželi živih" (Ps 142,6).

Teden za življenje se je pričel z molitveno uro, ki jo je pripravilo Društvo gibanje za življenje. Sledila je sveta maša; somaševanje je vodil dr. Anton Štrukelj, ob njem so somaševali dr. p. Viktor Papež, g. Jože Tominc, g. Viktor Primožič ter g. Janez Rihtaršič. S petjem je pri sveti maši sodeloval mladinski pevski zbor iz župnije Mirna peč na Dolenjskem.
V pridigi je dr. Anton Štrukelj spregovoril o Mariji, kraljici rožnega venca in kraljici družine. Po Mariji Bog skrbi za vsakega od nas, tudi za naše družine. Nismo gospodarji življenja, smo le njegovi oskrbniki, pri porajanju življenja pa njegovi posredniki.
Marija je bila vesela poslanstva matere, sprejela ga je z besedami zaupanja in globoke vere. Tu smo zato, ker nas Bog ljubi, je nadaljeval dr. Štrukelj. Življenje je največji dar, Bog nas je ustvaril za nekaj lepega. Edino Bog lahko vzame življenje, nihče drug. In otrok je najlepši dar družini. Tudi sveti papež Janez Pavel II. se je bojeval za svetost življenja. V človeku je videl podobo Boga. Želel je, da bi molili rožni venec za družino in mir na svetu.

Pri sveti maši so bili prisotni številni romarji, iz različnih koncev Slovenije: iz župnije Sv. Jurija Tabor v Savinjski dolini, župnije Griže, iz Tuhinjske doline, Kamnika in Slovenci iz Argentine.

Pripravila: AEF

pridiga dr. Antona Štruklja

Prenesi MP3 datoteko

Fotografije