Novice
03. september 2015
Romanje v Assisi, po poti sv. Frančiška in sv. Klare V času jesenskih počitnic, od 26. do 29. oktobra 2015, pripravljamo romanje v Assisi, po poti sv. Frančiška in sv. Klare.

Na romanje se bomo odpravili v ponedeljek, 26. oktobra 2015, ob 6.30, s parkirišča na Brezjah. Pot nas bo vodila preko Ljubljane, mimo Trsta, Benetk, Ravenne, Cessene, do Assisija.
Na poti proti Assisiju se bomo povzpeli na Monte Casale, kjer je starodavni samostan iz Frančiškovih časov in kjer je sv. Frančišek spreobrnil tri razbojnike. Ob 16. uri bomo imeli sveto mašo.
V torek, 27. oktobra bomo obiskali Porciunkulo, kjer bomo imeli sveto mašo ob 7.30.
Obiskali bomo še Rivotorto in cerkev sv. Damjana. Po kosilu pa še baziliko sv. Klare, Sv. Rufina in baziliko sv. Frančiška.
V sredo, 28. oktobra se bomo odpravili proti Rietski dolini. V Grecciu bomo imeli sveto mašo ob 11. uri. Obiskali bomo še Fontecolombo, La Foresta, mogoče tudi Poggio Bustone …
V četrtek, 29. oktobra se bomo na poti domov povzpeli na goro La Verno, kjer je sv. Frančišek prejel Kristusove rane in v kapeli ran bomo imeli sveto mašo ob 11.45.

Potem pa nas pot vodi domov!

Romanje bo vodil dr. p. Robert Bahčič, avtor knjige Asiški romar, Spremljevalec na poti in v molitvi.

Cena romanja je 190 EUR, na osebo v dvoposteljni sobi. Doplačilo za spanje v enoposteljni sobi. V ceno je vključen prevoz ter trije polni penzioni, organizacija in vodenje romanja.
Za zdravstveno zavarovanje poskrbite sami.
Ob prijavi je potrebno plačati 50 EUR. prijave zbiramo do zapolnitve prostih mest.

Prijave:
Romarski urad Brezje; tel.: 04/ 5370700
info@marija.si

Fotografije