Novice
28. avgust 2015
Novo iz založbe Romar Ob zaključku praznovanja 800-letnice rojstva svetega Ludvika smo v založbi Romar pripravili novo knjigo z naslovom Ludvik IX. (1214 – 1270) Francoski kralj in svetnik.

25. aprila 2014 je minilo 800-let od rojstva svetega Ludvika, francoskega kralja in pomembnega moža visokega srednjega veka. Cerkev ga slavi kot zaščitnika in vzornika »tretjerednikov«, regularnih (TOR) in svetnih (OFS), zato je bilo jubilejno leto na različne načine po vsem svetu posvečeno obujanju spomina na skoraj pozabljenega svetnika.
Številne predloge in pobude, kako praznovati 800-letnico rojstva svetega Ludvika so bratje in sestre OFS prejeli s strani generalne ministrice, sestre Encarnación del Pozo. Poudarek je bil predvsem na preprostosti, velikodušnosti, usmiljenju in ponižnosti, skratka vrlin, ki so bile vodilo in način življenja svetnika.

Praznovanju smo se pridružili tudi v Sloveniji in tako je nastal zbir tekstov, ki jih predstavljamo v tej knjigi. So delo različnih avtorjev, ki so na različne načine pomagali osvetliti lik svetnika, ki je s svojo karizmo zapustil velik pečat v zgodovini.
Za prevode katehez in dokumentov se zahvaljujemo s. Fani Pečar, s. Doroteji Emeršič in br. Stanku Šorliju.

S knjigo želimo obeležiti zaključek jubilejnega Ludvikovega leta, z izidom na dan, ko praznujemo njegov god, 25. avgusta in v želji, da bo pisana beseda o velikem svetniku dosegla številne bralce.

Knjigo po ceni 8,50 eur lahko kupite v Romarskem uradu Brezje.

Pripravila: Andreja Eržen Firšt

Fotografije