Novice
25. avgust 2015
Mladi romarji iz Vidma obiskali Marijo Pomagaj Mladina iz različnih evropskih dežel se vsako leto zbere v Vidmu v Italiji, kjer pod vodstvom Don Giuseppa Marana preživi teden duhovnosti.

Letos se je duhovnih vaj v Vidmu (Udine) udeležilo že preko 50 mladih iz različnih držav vzhodne Evrope: Hrvaške, Bosne in Hercegovine, Srbije, Madžarske, Bolgarije, Romunije, ob njih pa tudi mladi iz Škotske in Italije. Vsaka skupina mladih se duhovnih vaj udeleži skupaj z duhovnikom, ki jih vodi na poti in v spoznavanju teme. Letos je bila glavna tema srečanja ljubezen.
Ob bivanju v Vidmu se mladi vsako leto podajo tudi na romanje, letos so tako prišli na Brezje, kjer so sveto mašo darovali štirje duhovniki: Don Giuseppe Marano in Padre Roberto Gasti iz Vidma, Padre Rumen Stanev iz Bolgarije in Padre Popa Paul iz Romunije.
Po sveti maši je mlade romarje pozdravil rektor brezjanske bazilike, dr. p. Robert Bahčič ter jim na kratko predstavil zgodovino svetišča, nastanek milostne podobe Marije Pomagaj ter njen pomen za naš narod.
Ob koncu se je Don Giuseppe patru Robertu zahvalil za gostoljubje ter dodal, da je mu je milostna podoba Marije Pomagaj zelo blizu, da rad prihaja na Brezje, tudi zato, ker se na brezjanski podobi Marija romarju nasmehne kot prava mati.

Pripravila: Andreja Eržen Firšt

Fotografije