Novice
14. avgust 2015
Slovesna maša na predvečer velikega šmarna Predpraznično sveto mašo ob 19. uri je daroval Aljaž Kraševec, letošnji novomašnik

Večer pred velikim šmarnom je bilo na Brezjah slovesno, somaševanje je vodil novomašnik Aljaž Kraševec iz Sv. Trojice nad Cerknico. V začetku svete maše je rektor brezjanske bazilike, dr. p. Robert Bahčič, pozdravil prisotne in se novomašniku Aljažu zahvalil za sprejetje povabila.
V nagovoru vernikom je novomašnik Aljaž poudaril pomen jutrišnjega praznika in vlogo Marije v življenju vsakega kristjana: »Marija je naša priprošnjica pri Bogu in hkrati naša zavetnica. Vemo, da se je prvi Jezusov čudež dogodil na Marijino materinsko priprošnjo za ljudi, ko opazi, da so v stiski. Vidimo njeno srčno dobroto in pripravljenost pomagati. To je Mati, katero še danes prosijo milijoni in milijoni ljudi. Njej večkrat zaupajte svoje stiske, potrebe in bolečine.« Novomašnik je po pridigi zbranim romarjem podelil novomašni blagoslov.

Ob novomašniku je somaševal tudi rektor brezjanske bazilike, dr. p. Robert Bahčič, ki je ob koncu svete maše povabil k procesiji po vasi. Procesija na predvečer največjega Marijinega praznika nas spomni na Marijo, njeno življenje, ki nam je zgled in da nas njena milost spremlja na vsakem koraku našega življenja.

Pripravila: Nina Klisarič

Fotografije