Novice
09. julij 2015
Otroci z blejskega oratorija pri Mariji Pomagaj Od 6. do 11. julija na Bledu poteka poletni oratorij, ki ga vodijo sestre Hčere Marije Pomočnice. Danes so otroci, skupaj z animatorji, sestrami in župnikom, poromali tudi k Mariji Pomagaj.

Poletni oratorij na Bledu poteka pod naslovom “Hočem biti svet” , kot je sklenil sv. Dominik Savio že v zgodnjem otroštvu. S pomočjo staršev, vzgojiteljev in oratorijskega okolja je Dominik odkril pot svetosti v veselju, dobrih delih in opravljanju svojih dolžnosti. Na tej poti se mu želijo pridružiti z vsebino letošnjega oratorija tudi na Bledu. S pomočjo oratorijske zgodbe o življenju Dominika, katehez, iger in delavnic odkrivajo, kaj lahko dobrega storimo za svoje bližnje in kako lahko živimo pravo veselje, ki prinaša mir v naše medsebojne odnose.

Danes pa so otroci, skupaj z animatorji, sestrami Hčere Marije Pomočnice ter z župnikom, gospodom Janezom Ferkoljem, poromali tudi k Mariji Pomagaj. Najprej so se ustavili pred zunanjim oltarjem, kjer jih je pozdravil rektor bazilike, dr. p. Robert Bahčič, nato so se odpravili v baziliko, kjer jih je pred milostno podobo Marije Pomagaj pozdravil dr. p. Leopold Grčar ter jih popeljal skozi zgodovino svetišča.
Obisk Brezij so zaključili s sveto mašo, ki jo je daroval blejski župnik, g. Ferkolj.
Vsem udeležencem blejskega oratorija želimo še naprej prijetne dni, naj jih spremlja priprošnja Marije Pomagaj.

Pripravila: AEF

Fotografije