Novice
12. julij 2015
"Pojdite in oznanjajte Božjo besedo." Na današnjo, 15. nedeljo med letom, je dr. p. Leopold Grčar na Brezjah daroval zlato mašo.

Ob somaševanju ljubljanskega nadškof metropolita msgr. Stanislava Zoreta, sobratov frančiškanov in drugih duhovnikov se je p. Leopold z zlato mašo zahvalil za 50 let duhovništva. V uvodu v sveto mašo je rektor brezjanske bazilike, dr. p. Robert Bahčič, poudaril pomen današnjega jubileja za frančiškansko skupnost na Brezjah ter se zahvalil dr. p. Leopoldu Grčarju za njegova prizadevanja in skrb za romarje.

Za novomašnega pridigarja je p. Leopold sedanjega nadškofa, sobrata p. Staneta, prosil še, ko le-ta ni bil nadškof. Ljubljanski metropolit je obljubo držal in tako danes v pridigi nagovoril številne vernike, ki so se udeležili slovesnosti. V nagovoru je poudaril pomen današnje Božje besede, v kateri Jezus pokliče dvanajstere ter jih pošlje na pot oznanjevanja. Nadškof je pozval vse nas, da v svojem življenju oznanjamo evangelij, ne samo z besedami ampak predvsem z dejanji. Vsak v svojem okolju in pri svojem delu smo pozvani živeti evangeljske besede. Tako mož in žena, oče in mati, kot tudi duhovniki v svojih skupnostih.

Ob zaključku svete maše se je p. Leopold zahvalil vsem prisotnim, bratom duhovnikom, ministrantom, pevcem in gospodu nadškofu. Druženje s slavljencem se je nadaljevalo ob samostanskem vrtu, kjer je p. Leopold našel čas prav za vsakega prisotnega. Predstojnik samostana, p. Robert, je k besedi pozval sobrata, ki je p. Leopoldu pridigal na njegovi novi in srebrni maši, p. Polikarpa.

Pripravila: AEF

Pridiga ljubljanskega nadškofa, msgr. Stanislava Zoreta

Prenesi MP3 datoteko

Fotografije