Novice
06. junij 2015
Romanje prvoobhajancev Danes so se na Brezjah zbrali prvoobhajanci, da se Mariji Pomagaj zahvalijo za vse prejete milosti. Sveto mašo je vodil ljubljanski pomožni škof, msgr. dr. Franc Šuštar.

Romanje prvoobhajancev je letos potekalo že drugo leto, v organizaciji Škofijskega urada za mladino. K Mariji Pomagaj so iz vse Slovenije, s starši, starimi starši ali kateheti, priromali številni prvoobhajanci. Somaševanje je vodil ljubljanski pomožni škof, msgr. dr Franc Šuštar, ki je pred pridigo nagovoril prvoobhajance in jih povabil k oltarju. Skozi pogovor jih je vodil po poti Jezusovega življenja, njegovih delih in čudežih. Otroci so z veseljem odgovarjali in pokazali, kaj so se v veroučnem letu naučili; da je Jezus vodo spremenil v vino, pomnožil kruh, hodil po vodi, ozdravljal hrome in oživljal mrtve.
Škof Šuštar jih je še posebej opozoril na poseben čudež, ki je pomemben tudi za prvoobhajance; na zadnjo večerjo, ko Jezus kruh in vino spremeni v svoje telo in kri. Jezus je tako vedno z nami, v hostiji, ki jo otroci prvič prejmejo pri svetem obhajilu.
Otroci so pri sveti maši veselo sodelovali, s prošnjami in petjem. Na koru je prepeval zbor iz župnije Brdo pri Lukovici.
Ob koncu maše so bili otroci skupaj s starši povabljeni k oltarju Marije Pomagaj, ob izhodu iz cerkve pa so prejeli spominsko podobico in kifeljček, kot simbol kruha in evharistije.

Pripravila: Andreja Eržen Firšt

Fotografije