Novice
27. junij 2015
43. nočno romanje mladih Na Brezjah je ob 7. uri romarsko mašo daroval ljubljanski pomožni škof, msgr. dr. Franc Šuštar.

Izrazil je veselje in občudovanje nad celonočno molitvijo mladih. Čeprav je bilo vmes veliko pogovora, pesmi in vriskanja, je bila kljub temu nočna hoja: molitev.

Nočno romanje mladih smo pričeli ob 20. uri v šentviški cerkvi. Po blagoslovu romarjev smo se podali na pot, ki nas je vodila iz Šentvida preko Stanežič, Medna, Mavčič, Brega, številnih drugih krajev in vasi, ob cestah, po pločnikih in makadamskih poteh. Sredi romanja smo se ustavili v Kranju, kjer smo prepevali in molili z mladinsko skupino iz Šenčurja, potem pa se zgodaj zjutraj odpravili naprej do Podbrezij, Posavca in Brezij. Tam smo ob toplem čaju in kavi laže pričakali jutranjo sveto mašo.

Na Brezje, k Mariji Pomagaj smo prišli vsak s svojo prošnjo ali zahvalo. Skupaj smo jih položili na oltar.

Romanje je prostor srečanja z Bogom. Nočno romanje mladih ima dolgo tradicijo. Vabi k srečanju s samim seboj, s svojim bližnjim ter z Jezusom in Marijo, ki smo ju na začetku poti skupaj prosili, naj nas spremljata. Romanje bogatijo pesem, molitev rožnega venca in veselje mladih.

Hvala vsem, ki skrbijo za oživljanje romarske kulture, in hvala romarjem, ki so se tako številčno odzvali vabilu k povezanosti z Jezusom in Marijo. Naj Gospod še naprej blagoslavlja kraje, mimo katerih smo hodili, in ljudi, ki tam živijo.

(P. Grimani)

Fotografije